88 kg paprykarza ze Szczecina jedzie na Święto Pieczonego Dzika w Krynicy Morskiej

Szczecin wysyła swój lokalny przysmak na plażę - 20 września w porcie jachtowym w Krynicy Morskiej będzie stoisko z paprykarzem i 1000 słoiczków do rozdania.
- Przywitajcie paprykarz ze Szczecina w Krynicy Morskiej
- Przyjdź na stoisko Visit Szczecin i zabierz słoiczek
Przywitajcie paprykarz ze Szczecina w Krynicy Morskiej
Do Krynicy Morskiej wyruszy 88 kg paprykarza szczecińskiego, przygotowanego jako element akcji profrekwencyjnej zainicjowanej przez Make Life Harder i Michała Marszała. Oferta ze Szczecina była prosta - gmina, która osiągnie najwyższą frekwencję, otrzyma dokładnie tyle kilogramów pasty z ryżu, papryki i ryby, ile wyniesie wynik frekwencji. Efekt działania tej zabawy będzie widoczny 20 września podczas Święta Pieczonego Dzika, które odbywa się w porcie jachtowym w Krynicy Morskiej.
Przyjdź na stoisko Visit Szczecin i zabierz słoiczek
Na miejscu odwiedzających czeka stoisko Visit Szczecin z kanapkami i porcjami paprykarza do kupienia oraz darmowymi porcjami dla turystów i mieszkańców. “Poza kanapkami z naszym lokalnym przysmakiem zabierzemy ze sobą również sporą dawkę ciekawostek o Szczecinie oraz 1000 słoiczków z frykasem, które zostaną rozdane mieszkańcom i turystom” - Celina Wołosz, rzecznik prasowy spółki Żegluga Szczecińska Turystyka Wydarzenia. Organizatorzy zapowiadają także większe i mniejsze porcje, które będzie można nabyć i zabrać do domu.
Krótko mówiąc, paprykarz ze Szczecina stanie się jednym z smaków tegorocznego Święta Pieczonego Dzika, łącząc promocję miasta ze społecznym impulsem do udziału w wyborach.
na podstawie: Urząd Miasta.
Autor: krystian